Hondenuitlaatservice: Individueel

Hondenuitlaatservice voor Heerhugowaard en Alkmaar

Hondenuitlaatservice Heerhugowaard AlkmaarWe hebben in onze regio meerdere hondenuitlaatservices. Met een bus vol honden maken zij lange bos- of strandwandelingen.
Een prima concept voor de meeste viervoeters, maar niet iedere hond is gebaat bij dit type uitlaatservice.

De hondenuitlaatservice voor Heerhugowaard en Alkmaar van Your Pet Nanny is net even anders. Speciaal voor honden die niet gediend zijn van lange autoritten (je zal maar wagenziek zijn), grote groepen honden (niet iedere hond blaakt van het zelfvertrouwen),of te lange wandelingen (als de jaren gaan tellen en de botjes moeilijk doen) bieden wij een individuele honden uitlaatservice op maat.

Prive wandelingen, aangepast aan uw hond

Your Pet Nanny gaat met uw hond een heerlijke privé wandeling maken in zijn/haar eigen, vertrouwde omgeving. Dit kan zijn aan de lijn of, in overleg, los in een losloopgebied.
De wandeling wordt volledig op maat aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van uw hond.  Uw hond krijgt tijdens het uitlaten alle aandacht en begeleiding die hij verdient en nodig heeft.

Ik vind het belangrijk om niet alleen een suf en voor de hond dodelijk saai blokje om te doen, maar uw hond ook fysiek en mentaal uit te dagen met ren-, denk- en zoekspelletjes. Dit heeft uw hond nodig, maakt hem mentaal moe en houdt hem gezond en gelukkig! Een tevreden en gezond huisdier staat bij mij altijd voorop! Lees hier verderop meer over.

U kunt ons op vaste werkdagen inschakelen maar ook uitlaten op flexibele basis is mogelijk.  De hondenuitlaatservice is beschikbaar in Heerhugowaard en Alkmaar, van maandag t/m zaterdag. Ook last-minute wandelingen.

Meer lezen over Your Pet Nanny?

Voor wie is de Individuele hondenuitlaatservice geschikt

Individueel uitlaten is voor iedere hond geschikt, maar in het bijzonder voor honden die:

 • Niet goed samengaan met andere honden en een “eigen gebruiksaanwijzing” hebben
 • Snel wagenziek worden, het is dan geen prettig idee dat uw hond een hele tijd in de bus zit, zowel voor- als na de wandeling
 • Niet los kunnen lopen en er vandoor gaan; bij een groeps hondenuitlaatservice lopen de honden meestal los
 • Een groot jachtinstinct hebben; de kans dat hij de “neus” achterna gaat is in een groep bijzonder groot
 • Onzeker of angstig zijn; een grote groep is al gauw te intimiderend voor ze en de angst en onzekerheid wordt zo steeds groter
 • Snel overprikkeld zijn en gebaat zijn bij meer rust tijdens het uitlaten
 • Fysieke problemen hebben; denk aan ED/HD, Artrose, slechte conditie door ziekte
 • Senioren en pups; de boswandeling is te lang en te zwaar voor hen.

Wat is inbegrepen: (zie ook bijbehorende Tarieven)

  • Een gratis en vrijblijvende kennismaking
  • Tijdstip in overleg te bepalen (maandag tot en met zaterdag)
  • Wandeling van 15 minuten of 30 minuten
  • Regelmatig updates over uw dier
  • Pootjes strekken en speel- en snuffeltijd voor uw hond(en)
  • Verse bak water en evt. eten/snack
  • Afdrogen evt. na de wandeling
  • Controle van uw dier op conditie en gezondheid

Kennismakingsgesprek; gratis en vrijblijvend

Na uw aanmelding bij de individuele hondenuitlaatservice voor regio Heerhugowaard en Alkmaar, spreken wij eerst een kennismakingsgesprek af bij u thuis. Deze is altijd gratis en vrijblijvend en dient er toe om kennis te maken met u en uw hond(en). Ook bespreken we uw wensen ten aanzien van de zorg voor uw dier en welke service wij hierin kunnen verlenen.

MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MET YOUR PET NANNY JOLANDA!

Reserveren

En bevalt de kennismaking? Dan worden alle gegevens genoteerd op een intakeformulier en de gemaakte afspraken vastgelegd. Indien de uitlaatdata al vast staan reserveren we meteen een plekje voor uw hond(en) in de agenda van Your Pet Nanny. U ontvangt van deze reservering een bevestiging/overeenkomst via de Email. U kunt ten alle tijde de wandelingen kosteloos annuleren.

hondenuitlaatservice heerhugowaard alkmaar

Uitlaten van de hond

Bij de verzorging van een hond komt heel veel kijken. Naast goede voeding heeft hij ook genoeg aandacht, beweging en uitdaging nodig om hem gezond en vol levenslust te houden.

Een richtlijn wat betreft het uitlaten van je hond is minimaal 3, liefst 4 wandelingen op een dag. Waarvan één een langere wandeling zou moeten zijn. Wat is lang? Voor een jong volwassen Herder, Border Collie of Drentse Patrijs bijvoorbeeld kan het niet lang genoeg zijn.  Niet moe te krijgen die beestjes! Voor de Chihuahua en Yorkshire Terrier of de senioren onder de honden lijkt me dit niet haalbaar. Het gaat er om dat je goed kijkt wat de behoefte van jouw hond is en of hij er plezier in heeft.

Uitdaging

Heeft hij veel of weinig energie? Is hij TE druk en onrustig in huis? Vernield hij thuis dingen, uit verveling of frustratie misschien? Dan kan dit er op wijzen dat de hond te weinig lichaamsbeweging en mentale- en/of fysieke uitdaging krijgt. Want alleen een dagelijks blokje om, slenterend door dezelfde straat, aan een korte lijn, zonder kans op avontuur gaat vervelen. En verveling bij de hond betekend gedragsproblemen binnen en buiten, een slechte gezondheid en een korter en ongelukkig leven.

Als je je hond uitlaat is het belangrijk dat hij zich uit kan leven, nieuwe ervaringen opdoet, zijn hersens kan gebruiken en kan spelen en snuffelen. Een gezonde en gelukkige hond, is een hond die de aandacht en zorg krijgt die hij nodig heeft. Ik hoop dat iedereen die een hond in zijn gezin opneemt hier rekening mee houdt en hem datgene geeft dat hij verdient!